Pohánkovo – mrkvové fašírky

Pohánkovo – mrkvové fašírky sú také skvelé a sýte, že ich zjedia aj mäsožrúti 🙂 Ak by predsa nie, stačí pridať za hrsť kuracieho mletého mäska 🙂
Čas prípravy:40min
Čas varenia: 20min
Ingrediencie fašírky:
- 200gr lúpanej pohánky – klikni TU (pohánka lúpaná lámanka sa pripravuje najrýchlejšie)
- 3-4 stredné mrkvy
- 1 cibuľa
- 4-5 strúčikov cesnaku
- 1-2 PL majoránky
- vývar, alebo bio bujón cca 500ml
- 3PL celozrnnej múky podľa vlastného výberu (alebo strúhanky)
- 1 vajce (kto má intoleranciu môže byť vajahit )
- 2KL kurkumy
- Kokosový olej na varenie – klikni TU
- 50gr tvrdého strúhaného syru (nieje povinný)
Ingrediencie dusená zelenina:
- môžete použiť zeleninu podľa vašej chuti
- v tomto recepte som použila nadrobno nakrájanú cuketu, červenú papriku, trochu žltej, cherry paradajky a 2strúčiky cesnaku (roztlačené)
- pre väčší pocit sýtosti môžete skúsiť aj údené alebo bylinkové tofu
Postup fašírky:
- Pripravíme pohánku s vývarom podľa návodu na obale.
- Kým sa robí pohánka nastrúhame mrkvu, nasekáme cibuľku na drobno, roztlačíme cesnak, nastrúhame syr
- Keď pohánka vychladne primiešame ingrediencie z bodu 2, koreniny, vajce a múku
- Vytvarujeme fašírky a pripravujeme ich na panvici na rozohriatom kokosovom oleji z každej strany približne 6-8min (podľa typu sporáka)
Postup dusená zelenina:
- Tofu osušíme, nakrájame na drobno, trochu opečieme na kokosovom oleji s nakrájanou cibuľkou (alebo pórom) a pridáme nakrájanú cuketu, papriku a cherry paradajky (komu vadia jadierka, odporúčam pred pridaním vybrať lyžicou), okoreníme, pridáme sójovú omáčku (úplne málo) a podlejeme trochou vody.
- Prikryjeme a dusíme. Po dovarení podávame s fašírkami. Na ozdobu môžeme pridať šalátové listy, alebo baby špenát.