recepty - zdravie - poradenstvo

Pohánkovo – mrkvové fašírky

Pohánkovo – mrkvové fašírky

Pohánkovo – mrkvové fašírky sú také skvelé a sýte, že ich zjedia aj mäsožrúti 🙂 Ak by predsa nie, stačí pridať za hrsť kuracieho mletého mäska 🙂

Čas prípravy:40min

Čas varenia: 20min

Ingrediencie fašírky:

  • 200gr lúpanej pohánky – klikni TU (pohánka lúpaná lámanka sa pripravuje najrýchlejšie)
  • 3-4 stredné mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • 1-2 PL majoránky
  • vývar, alebo bio bujón cca 500ml
  • 3PL celozrnnej múky podľa vlastného výberu (alebo strúhanky)
  • 1 vajce (kto má intoleranciu môže byť vajahit )
  • 2KL kurkumy
  • Kokosový olej na varenie – klikni TU
  • 50gr tvrdého strúhaného syru (nieje povinný)

Ingrediencie dusená zelenina:

  • môžete použiť zeleninu podľa vašej chuti
  • v tomto recepte som použila nadrobno nakrájanú cuketu, červenú papriku, trochu žltej, cherry paradajky a 2strúčiky cesnaku (roztlačené)
  • pre väčší pocit sýtosti môžete skúsiť aj údené alebo bylinkové tofu

Postup fašírky:

  1. Pripravíme pohánku s vývarom podľa návodu na obale.
  2. Kým sa robí pohánka nastrúhame mrkvu, nasekáme cibuľku na drobno, roztlačíme cesnak, nastrúhame syr
  3. Keď pohánka vychladne primiešame ingrediencie z bodu 2, koreniny, vajce a múku
  4. Vytvarujeme fašírky a pripravujeme ich na panvici na rozohriatom kokosovom oleji z každej strany približne 6-8min (podľa typu sporáka)

Postup dusená zelenina:

  1. Tofu osušíme, nakrájame na drobno, trochu opečieme na kokosovom oleji s nakrájanou cibuľkou (alebo pórom) a pridáme nakrájanú cuketu, papriku a cherry paradajky (komu vadia jadierka, odporúčam pred pridaním vybrať lyžicou), okoreníme, pridáme sójovú omáčku (úplne málo) a podlejeme trochou vody.
  2. Prikryjeme a dusíme. Po dovarení podávame s fašírkami. Na ozdobu môžeme pridať šalátové listy, alebo baby špenát.
Facebookgoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail