Pohánkové rizoto

Pohánka je bezlepková obilnina, ktorú sa napriek jej zvláštnej aróme pri varení oplatí skúsiť. Ono správnym dochutením sa dá v pohode zjesť a netreba mať žiadne obavy.
Recept na úžasné pohánkové rizoto, ktorý ukazuje pohánku v tom najlepšom svetle 🙂
Čas prípravy a varenia: cca 30-35min
Počet porcií: 5
Ingrediencie:
- 170gramov pohánky
- 150gramov šampiňónov (čerstvých,alebo mrazených, nie z konzervy)
- 1veľká červená paprika
- 1PL červenej papriky
- 1KL kari korenia
- 1KL kurkumy
- 1 stredná cibuľa, 2PL kokosového alebo olivového oleja, 2 plátky masla
- 80-100gramov kukurice
- 1 zeleninový bio bujón (alebo vývar 200ml)
- 1PL citrónovej šťavy, soľ a MČK podľa chuti,
Postup:
- Na kokosovom oleji orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny(5min)
- Pridáme pohánku, zalejeme potrebným množstvom vody (s bujónom) alebo vývarom (5min)
- Pridáme papriku a kukuricu (10min)
- Sledujeme pohánku,ak treba ešte dolejeme vodu, pridáme maslo, dochutíme koreninami
- Ak je všetko hotové, vypneme sporák a necháme ešte 10min postáť, medzitým si môžeme pripraviť taniere 🙂
- Podávame 🙂
Dobrú chuť 🙂