Pohánkové rizoto

Pohánkové rizoto

Pohánka je bezlepková obilnina, ktorú sa napriek jej zvláštnej aróme pri varení oplatí skúsiť. Ono správnym dochutením sa dá v pohode zjesť a netreba mať žiadne obavy.

Recept na úžasné pohánkové rizoto, ktorý ukazuje pohánku v tom najlepšom svetle 🙂

Čas prípravy a varenia: cca 30-35min

Počet porcií: 5

Ingrediencie:

  • 170gramov pohánky
  • 150gramov šampiňónov (čerstvých,alebo mrazených, nie z konzervy)
  • 1veľká červená paprika
  • 1PL červenej papriky
  • 1KL kari korenia
  • 1KL kurkumy
  • 1 stredná cibuľa, 2PL kokosového alebo olivového oleja, 2 plátky masla
  • 80-100gramov kukurice
  • 1 zeleninový bio bujón (alebo vývar 200ml)
  • 1PL citrónovej šťavy, soľ a MČK podľa chuti,

Postup:

  1. Na kokosovom oleji orestujeme cibuľku, pridáme nakrájané šampiňóny(5min)
  2. Pridáme pohánku, zalejeme potrebným množstvom vody (s bujónom) alebo vývarom (5min)
  3. Pridáme papriku a kukuricu (10min)
  4. Sledujeme pohánku,ak treba ešte dolejeme vodu, pridáme maslo, dochutíme koreninami
  5. Ak je všetko hotové, vypneme sporák a necháme ešte 10min postáť, medzitým si môžeme pripraviť taniere 🙂
  6. Podávame 🙂

Dobrú chuť 🙂