Mrkvová polievka s cícerom

Mrkvová polievka s cícerom

Mrkvová, skoro krémová polievka. Táto varianta je ideálna keď nemáte chuť na úplne krémovú s pár krutónmi, ale chcete sa poriadne najesť a dačo aj pohrýzť 🙂 V tomto recepte bude uvarená hustá mrkvová polievka bez akejkoľvek múky, či klasickej smotany. Pre lepšiu a originálnejšiu chuť však odporúčam kokosové mlieko 🙂 Celé kúzlo spočíva v pár sekundovom rozmixovaní, ale nepreženieme to až do krémova 🙂

Ingrediencie:

6-7 mrkiev

1 menší pór

veľa pažítky (koľko si myslíte, že v polievke zvládnete zjesť :-))

1konzerva cíceru (ak máte čas variť dlhšie, vhodnejší je vopred namočený surový cícer)

2 zemiaky

1menší petržlen

kokosové mlieko – malá konzerva (nepovinné)

limetka

muškátový orech drvený

soľ, korenie, tymián

Postup:

  1. Najskôr umyjeme a očistíme mrkvy a petržlen, nakrájame na menšie kúsky a dáme variť cca do 1litra vody. V prípade, že máme surový vopred namočený cícer a nie z konzervy ako prvý dáme variť ten.
  2. Pridáme nakrájané zemiaky (ideálne je ich predtým nechať chvíľku v studenej vode, tú následne vyliať a až potom pridať do polievky) , pór a koreniny a pokračujeme vo varení
  3. Keď je polievka takmer hotová prilejeme kokosové mlieko, zamiešame a vypneme sporák.
  4. Po miernom vychladnutí polievky vezmeme ponorný mixér a pár krát ho na pár sekúnd zapneme.
  5. Ochutíme nasekanou (nastrihanou) pažítkou a podávame.
  6. K polievke pri servírovaní priložíme mesiačik limetky pre individuálne dochutenie.

TIP: Ak máte záujem skôr o klasickú polievku, kokosové mlieko a limetka sa môže vynechať. Avšak určite stojí za to to aspoň raz vyskúšať 🙂

Dobrú chuť!

Mohlo by Vás zaujímať: 

Hokkaido polievka bez smotany