Farfalle so sušenými paradajkami

Farfalle so sušenými paradajkami

Sušené paradajky sú príjemným spestrením jedálnička. Chutia zväčša aj tým, ktorí klasické paradajky v jedle príliš neobľubujú. Určite však odporúčam kúpiť paradajky nakladané v oleji – majú lepšiu chuť a krajšiu vôňu z pridaných korenín. Ak si však predsa len kúpite sušené paradajky, ktoré niesú nakladané v oleji, pred varením ich odporúčam aspoň na hodinku – dve nadrobno nakrájané zaliať olivovým olejom a pridať napríklad bazalku. Recept Farfalle so sušenými paradajkami je jednoduchý na prípravu a dá sa zvládnuť aj po náročnom dni v práci 🙂

Čas prípravy: 25-30min

Počet porcií: 4-5

Ingrediencie:

1 balenie cestovín Farfalle (mašličky)

1 fľaša sušených paradajok v oleji

1-2PL bazalky (ak je možnosť tak čerstvej)

100gr parmezánu alebo grana padano

2PL bazalkového pesta

olivový olej, soľ, korenie

1chilli paprička, alebo mletá pálivá paprika (podľa chuti, kto nemá rád chilli, alebo nemôže, tak ju nemusí použiť)

4 strúčiky cesnaku

1 menšia cibuľa

2-3 plátky masla (aspoň 82%)

cca 100gramov čiernych olív

trochu tymiánu podľa chuti

BONUS TIP: K týmto cestovinám sa hodí aj opečená slaninka, alebo pancetta – ak ju chceme použiť, tak hneď na začiatku. 

Ak chcete omáčku, pridajte aj vodou zriedený paradajkový pretlak.

 

Postup:

  1. Na väčšej panvici si orestujeme na olivovom oleji nadrobno nakrájanú cibuľku (kto chce môže pridať slaninu)
  2. Pridáme nadrobno nakrájané čierne olivy (ideálne na krúžky, alebo pol-krúžky) a sušené paradajky
  3. Ochutíme soľou, korením a pridáme bazalkové pesto, kto má bazalku rád môže dať aj viac
  4. Pridáme maslo a premiešame
  5. Medzi tým si uvaríme cestoviny, snažte sa tak akurát – ani surové,ani rozvarené 🙂
  6. Cestoviny zlejeme a pridáme na panvicu (zliať ich nemusíme úplne, trochu vody v panvici nieje na škodu :-))
  7. Všetko premiešame a ešte chvíľu povaríme, resp. vypneme sporák a necháme odstáť (kto má elektrický a ešte nejakú dobu hreje)
  8. Pridáme čerstvú bazalku, môžeme posekať na menšie kúsky, alebo len ozdobiť celými lístkami. Bazalke vysoké teploty škodia, taktže tú je vhodné vždy pridávať až po dovarení.
  9. Ozdobíme parmezánom a môžeme podávať.

 

Dobrú chuť 🙂

Mohlo by Vás zaujímať:

Špargľové rizoto s vínom