recepty - zdravie - poradenstvo

Cviklový šalát s kešu

Cviklový šalát s kešu

Tento cviklový šalát s kešu orieškami je výbornou voľbou kedykoľvek a hodí sa aj na večeru, ak nechceme priberať. Môžeme ho zaradiť k fit receptom a v článku sa nachádza aj verzia pre vegánov (len jedna malá zmena 🙂 ). Samozrejmosťou sú bonusové tipy na obmeny šalátu, aby Vás neomrzel 😉

Čas prípravy: cca 20minút

Počet porcií: 3-4

Ingrediencie:

  • 4 cvikle
  • 1 a 1/2 pohára umytého čerstvého baby špenátu
  • cca 50 gramov kešu orieškov
  • cca 60gramov balkánskeho syra ( ak ste vegáni tak údené alebo bylinkové tofu 🙂 )
  • himalájska soľ, čierne korenie, citrónová sťava alebo balzamico
  • olivový olej ( snažte sa použiť kvalitný, v šaláte sa to dá poznať na chuti)

Postup:

  1. Ako prvú si pripravíme cviklu – ak máme varenú vákuuovo balenú nakrájame ju na kúsky, ktorých kozumáciu budeme neskôr považovať za chutnú 🙂 Ak máme surovú, najskôr ju uvaríme a následne očistíme a pokrájame
  2. Pripravíme si baby špenát – umyjeme a ak máme špenát s veľkými listami aj pokrájame na menšie
  3. Nakrájame si balkánsky syr alebo tofu na menšie kúsky
  4. Pripravíme zálievku s olivového oleja, citrónovej šťavy (alebo balsamica), soli a korenia. Zálievky stačí naozaj trochu, ideálne miešať v malej miske a cca 0,5dcl
  5. Na panvici opražíme do zlatista kešu oriešky. Dávame veľký pozor, aby nám nezhoreli, ako niektoré na titulnej foto 🙂 Ono totiž dlho vyzerajú, že sa nič nedeje a chvíľku sa pozriete inde a už sú čierne.
  6. Všetky ingrediencie okrem zálievky premiešame a na koniec pridáme zálievku – ideálne je jemne pokvapkať šalát.

 

BONUSOVÉ TIPY:

Okrem zmeny balkánskeho syra za tofu viete pridať napríklad pražené sezamové semienka.

Šalát je fajn sem tam vymeniť za rukolu, treba však nájsť hlavne mladú, staršia chutí horkasto.

Ak sa nechystáme na rande môžeme pridať nadrobno pokrájanú jarnú cibuľku a cíbiky.

 

Dobrú chuť 🙂

Mohlo by Vás zaujímať:

Facebookgoogle_pluspinterestlinkedintumblrmail