Cestoviny s medvedím cesnakom

Cestoviny s medvedím cesnakom

Tieto cestoviny s medvedím cesnakom si určite zamilujete. Ich príprava je rýchla a jednoduchá (najmä v prípade, že už máte doma pesto z medvedieho cesnaku ). Cestoviny sa nemusia jesť horúce, najmä z dôvodu, že tam idú aj čerstvé, predtým nevarené paradajky, takže budú chutiť dobre aj na druhý deň v práci.

Recept je na cca 4 porcie a čas prípravy je do polhodinky, šikovnejší to budú mať do 20min aj so servírovaním 🙂

Ingrediencie:

1 balenie cestovín (ideálne mušličiek, ale aj vrtuľky sú dobré 🙂 )

cherry paradajky podľa chuti, mne v pohode stačí jedno malé balenie paradajok na jedno varenie

pesto z medvedieho cesnaku

1 cibuľka

2-3 strúčiky klasického cesnaku

trochu oleja ( olivového,alebo kokosového určeného na varenie – t.j. bez kokosovej vône)

soľ (ideálne himalájska), čierne korenie, 1/2 kávovej lyžičky provensálskych bylín

bazalka, ideálne čerstvá

2PL masla

 

Bonus ingrediencia/ďalšia varianta: Ak chcete mať jedlo sýtejšie, pridajte kľudne údené tofu 🙂 Ak chcete zmenu, výborne sa hodí aj paradajkový pretlak a olivy. Na ozdobu môžete pridať aj parmezán alebo syr grana padano.

Postup:

  1. Dáme zovrieť vodu na cestoviny, do vody pridáme trochu oleja a soli.
  2. Na panvici orestujeme do zlatista nadrobno nakrájanú cibuľku. Za chvíľu k cibulke pridáme očistený a roztlačený cesnak, restujeme spolu s cibuľkou.
  3. Nezabudnime na vodu z bodu jedna a pridajme cestoviny 🙂
  4. K cibuľke a cesnaku pridajte pesto z medvedieho cesnaku podľa chuti, ale určite bude stačiť menšie množstvo ako plánujete 🙂 – cca 3 PL/ balík
  5. Pesto nechajte trochu prehriať a pridajte maslo s bylinkami a korením. Ak sa Vám zdá omáčky málo, môžete pridať trochu masla. Treba mať na pamäti, že cestoviny v omáčke nemajú plávať ale majú ich jemne pokrývať.
  6. Umyjeme a nakrájame cherry paradajky.
  7. Zlejeme cestoviny, primiešame trochu olivového oleja, aby sa nezlepili a zmiešame s omáčkou.
  8. Servírujeme na taniere a následne ozdobíme nakrájanými cherry paradajkami, bazalkou a môžeme aj strúhaným parmezánom.

cestoviny s medvedím cesnakom

Dobrú chuť 🙂

Dajte vedieť, ako sa Vám podarili či už v komentári alebo na info@chutneafit.sk 🙂