Avokádová nátierka Basic
Toto je receptík na veľmi rýchlu a chutnú nátierku. Uvedené množstvo je cca na 5hrianok. Nátierka je vhodná aj na jednohubky (úplne super spravíte ak ich predtým narýchlo opečiete 🙂 ) v kombinácii napr s tvrdým syrom, polovicou cherry paradajky a podobne.
Čas prípravy: 15 min
Ingrediencie:
- 1 zrelé avokádo (po odstránení stopky má byť vnútro príjemné žlté, nie zelené ani do čierna)
- 2 jarné cibuľlky so stonkami ( cca 4-5cm cíbikov)
- 1PL klasickej horčice
- 3 plátky masla (cca 0,5cm hrúbka)
- 1PL najemno nasekanej pažítky, alebo inej bylinky, podľa uváženia
- citrónová šťava podľa chuti
- soľ, mleté čierne korenie
Postup:
- Avokádo očistíme a vymiešame s maslom, horčicou a citrónovou šťavou
- Pridáme veľmi najemno nasekanú jarnú cibuľlku so stonkami, pažítku
- Ochutíme soľou (morskou alebo himalájskou), korením, ozobíme vňaťou
- Podávame s hriankami a zeleninou podľa chuti.
Pozn. Nátierka je s hriankami naozaj fenomenálna, takže sa ich k nej oplatí spraviť 🙂
Dobrú chuť 🙂