Avokádová nátierka Basic

Avokádová nátierka Basic

DSC_6662aToto je receptík na veľmi rýchlu a chutnú nátierku. Uvedené množstvo je cca na 5hrianok.  Nátierka je vhodná aj na jednohubky (úplne super spravíte ak ich predtým narýchlo opečiete 🙂 ) v kombinácii napr s tvrdým syrom, polovicou cherry paradajky a podobne.   

 

 

 

 

 

Čas prípravy: 15 min

Ingrediencie:

  • 1 zrelé avokádo (po odstránení stopky má byť vnútro príjemné žlté, nie zelené ani do čierna)
  • 2 jarné cibuľlky so stonkami ( cca 4-5cm cíbikov)
  • 1PL klasickej horčice
  • 3 plátky masla (cca 0,5cm hrúbka)
  • 1PL najemno nasekanej pažítky, alebo inej bylinky, podľa uváženia
  • citrónová šťava podľa chuti
  • soľ, mleté  čierne korenie

Postup: 

  1. Avokádo očistíme a vymiešame s maslom, horčicou a citrónovou šťavou
  2. Pridáme veľmi najemno nasekanú jarnú cibuľlku so stonkami, pažítku
  3. Ochutíme soľou (morskou alebo himalájskou), korením, ozobíme vňaťou
  4. Podávame s hriankami a zeleninou podľa chuti.

Pozn. Nátierka je s hriankami naozaj fenomenálna, takže sa ich k nej oplatí spraviť 🙂

Dobrú chuť 🙂